Hoe gaan wij te werk?

Omdat wij zelf geen dekkaters hebben doen wij ons best de meest geschikte kater te vinden om onze poezen te laten dekken. Wij kijken vooral naar de kenmerken van de Britse Korthaar: staart, snoet, oogjes, ...
Ook moet er naar de medische kenmerken gekeken worden: Is de kater getest? Bloedgroep? Stamboom?
Wijzelf laten onze katten testen op HCM, PKD, Felv en Fiv. Daarom laten wij onze poezen ook enkel dekken bij een kater die daar ook op getest is.
Tijdens de dracht krijgt de moeder haar gewone korrels van Royal Canin en Babycat van Royal Canin. Wanneer de kat moet bevallen is er altijd iemand bij. Zo kan er steeds tijdig ingegrepen worden als er problemen zouden zijn.
Na de bevalling laten wij zo snel mogelijk de dierenarts komen om de moederpoes en de kittens te controleren.
De poes bevalt in een daarvoorziene werpkist. De kittens blijven in deze kist tot ze groot genoeg zijn om er zelf uit te komen.
Nadat ze uit de kist zijn zitten zij in een bench. Daarin staat een kattenbak, eten en drinken.
Als de kittens zelfstandig zijn, mogen zij in huis rondlopen.

De kittens groeien op in onze woonkamer en zijn dus gewend aan alle geluiden (stofzuiger, wasmachine, vaatwas, TV, ...).
Wij zijn aangesloten bij Belgian Catclub v.z.w. en volgen ook hun regels.
Wanneer de kittens groot genoeg zijn kunt u ze komen bezoeken. Indien u beslist een kitten te nemen, vragen wij een voorschot.
Als de kittens 12-13 weken zijn mogen ze naar hun nieuwe eigenaar.
De kittens zijn gechipt, geregistreerd, 2x gevaccineerd en voldoende ontwormd. U krijg een stamboom mee, een eigendomsbewijs en een garantiecertificaat. Ook krijgt u een koopcontract mee waar u zelf inspraak op heeft. Voor het kitten zelf krijgt u nog een leuk kittenpakket mee.

Sinds 1 september 2014 is het ook verplicht dat wij, alle andere fokkers, asielen of een particulier, hun kittens later steriliseren/castreren voor vertrek. Bij ons gebeurt de sterilisatie rond 10-11 weken. Het kitten moet dan ook minstens 1 kg wegen.
Omdat dit voor veel kittenkopers beangstingend overkomt, bespreken we vooraf met u hoe alles in zijn werk zal gaan.

Hoe blijft u op de hoogte?

U wilt natuurlijk op de hoogte blijven van de vooruitgang van uw kitten. U mag uiteraard zo vaak op bezoek komen als u wenst bij uw kitten.
Maar daar stopt het niet bij Cattery Twilightcats. Bij ons bent u op de beste plaats wat betreft de opvolging van uw kitten.
Sinds juli 2017 hebben wij een volledig online systeem waarin u alle gegevens en vooruitgang van uw kitten kan zien en opvolgen.
U krijgt een persoonlijke login waarmee u uw kitten kan opvolgen. Zo vindt u alle informatie over het kitten en het nest terug in uw account.
Ook vindt u daar de vooruitgang van het gewicht van uw kitten per week terug.
Als de stamboom beschikbaar is, zal deze ook in uw account verschijnen. In dit account staan ook data van de (geplande) vaccinaties en sterilisaties.
Wanneer je een afspraak hebt in de cattery om je kitten te bezoeken, vind je die ook terug in uw account.
Daarnaast dient u via dit account uw contactgegevens te bevestigen zodat wij zeker over uw correcte gegevens beschikken. Waarvoor internet allemaal niet kan dienen.
Uiteraard kan u ook vele foto's verwachten via mail of Facebook van uw kitten.

Hebt u een kitten bij ons gekocht voor juli 2017 en wil je ook een digitale kopie van je stamboom hebben? Aarzel dan niet en vraag jouw accountgegevens via mail of Facebook.

Voorwaarden

Wij werken met een verkoopcontract, enkele voorwaarden vindt u hieronder terug. Voorwaarden ivm communicatie zijn altijd van toepassing.
* U mag de kat nooit naar een asiel brengen!
* U moet komen kijken naar een kitten, de verkoop wordt niet via telefoon of internet gedaan!
* Nadat ze verhuisd zijn blijven wij graag op de hoogte, foto's en filmpjes mag u steeds sturen.
* De kat mag niet buiten zonder toezicht van de eigenaar of als de tuin niet volledig afgesloten is.
* Een afspraak via internet/telefoon is niks waard, u dient hier het contract schriftelijk te ondertekenen.
* Wij hebben voor iedereen 1 standaardcontract! Dit wordt in tweevoud opgemaakt en door beide partijen ondertekend.
* Wij behouden ons ten allen tijden het recht om een kitten te weigeren.
* Katten worden gevroegcastreerd/gevroegsteriliseerd voor vertrek!
* Er mag niet gefokt worden met de katten zonder toestemming.

Jammergenoeg lijkt soms de boodschap niet over te komen. Wij willen steeds het beste voor onze kittens. Wij behouden ons dus ten allen tijden het recht om een kitten te weigeren indien wij signalen ontvangen dat dit het beste is voor het kitten. Bovendien willen we erop wijzen dat er voor een bindende overeenkomst, eerst in de cattery zelf een officieel contract dient ondertekent te worden door beide partijen.
Een optie is geen overeenkomst.

Copyright Cattery Twilightcats 2020 - HK22406536 - BTW BE0697802162